Saker jag ogillar

lördag, september 02, 2006

Gallerier

Ett galleri ägs ofta av en galen konstnär som har alldeles för mycket pengar alternativt en konstförening som har alldeles för mycket pengar. Om den ägs av en konstnär får denne något slags bidrag för att fortsätta med sitt "konstnärsskap" och om den ägs av en förening så drivs den av "eldsjälar" som vill värna om kulturen och har alldeles för mycket pengar. Den kultur de i så fall vill värna om är en kultur de är ensamma om att uppskatta eftersom ingen sund människa någonsin har fått något ut av att skåda "konstverken" i ett galleri. Att de har alldeles för mycket pengar råder ingen tvekan om då ett galleri alltid ligger på den finaste gatan mitt i stan där hyran är för hög till och med för multinationella företag. Det vore kanske försvarbart om det föll sig så att dessa gallerier hade en omsättning som rättfärdigade denna hyra men så kan inte vara fallet då deras öppettider är mer begränsade än antikvariats, som i sin tur har öppet varannan måndag 10-12. Under dessa öppettider besöks de av två pensionärer, en klass från en konstskola samt en psykiskt sjuk medelsålders man som påstår att konstnären snott hans idéer. Ingen handlar.

Ännu ett brott mot allt förnuft som dessa gallerier gör sig skyldiga till är att de, trots sin plats i människors väg, aldrig har fler än tre konstverk utställda i deras 90 kvadratmeter stora lokal vars väggar alltid är sterilt vitmålade. Nästa gång du ser ett galleri så ta upp den svarta maskeringstejp du har i din väska och tejpa för dess fönster, det är att göra mänskligeheten en tjänst.

4 Comments:

 • Gallerier eller ej.

  Idag är en perfekt höstdag för varm choklad, nybakta kanelbullar, en bra film och mjuka filtar.

  By Anonymous Om fyra månader är det inte längre höst!, at 03 september, 2006 13:40  

 • Unge Hr Torstensson

  Undertecknad är böjd att hålla med honom i hans kverluerande. Dock bero detta å att modern så kallad konst är en styggelse. Var är de storslagna verken vilka fordom voro det enda värt att kallas konst? Idag anses en gammal get vilken iklätts ett däck höjden av förfining. Detta är inte mindre än en skandal och undertecknad se med förväntan fram mot den dag då endast uppbyggelig konst tillåts uppvisas i Konungariket.

  By Blogger Eugéne de Beauharnais, at 05 september, 2006 17:05  

 • Det finns två klockrena intredningprogram som jag redan som liten förståd att ska man flytta hemifrån så ska det antingen vara:

  1. En vagn ute i skogen med ugglan Helge på taket och där jag likt Hedvig kunde måla fyrkantetstavlor.

  eller

  2. Albert och Herberts skrothandlade fattade vistsen med att dissa det stilrena långt innan hypen på myranstolarnna kom. Gud vilket underbart hem de hade. Wow

  Svar ja. Jag gillar inte myranstolar. FY och FRÄS!

  By Anonymous Anonym, at 12 september, 2006 14:35  

 • Du behöver uppdatera. Eller snarare, vi andra behöver ett uppdaterande.

  By Anonymous Bambi, at 15 september, 2006 15:51  

Skicka en kommentar

<< Home