Saker jag ogillar

torsdag, juni 28, 2007

En stalkers alla bra egenskaper?

Är det någon personlighetstyp som får utstå oresonligt mycket kritik för sitt handlade så är det stalkern. Denna driftiga själ, som besitter många av de egenskaper kvinnor finner attraktiva hos en man, får sällan någon positiv uppmärksamhet. Hur mycket energi och driv krävs inte för att skapa beundrarbrev medelst tidningsurklipp? (På grund av brist på publicerade stalkerbrev får ett hotbrev till tomten duga som illustration) Vilken kvinna kan påvisa någon man som under deras liv uppvakta dem med samma kreativitet och, framför allt, hängivenhet? Oftast är dessa meddelanden även väldigt rakt på sak, utan onödiga krusiduller. "Jag har slickat ditt handtag omsorgsfullt" är en invit som aldrig kan misstolkas och visar samtidigt på en ärlighet som många inte ser skymten av i sina förhållanden. En stalker är samtidigt så insnöad på sitt "objekt" att otrohet knappast utgör någon som helst risk - en trognare kille står ej att finna.

Att stalking är straffbart borde snarare öka hans chanser att få till det. Det är allmänt känt att i princip alla tjejer har en fetisch för vildar, våldsmän, fängelsekunder och andra allmänt fula fiskar. Stalkern borde utan tvekan kunna spela på detta faktum.

Slutsatsen vi kan dra är att stalkern besitter både de för lugna töser viktiga mjuka sidorna och de för en vildare puma mer relevanta tuffa egenskaperna.