Saker jag ogillar

torsdag, juli 12, 2007

Tågets slutstation

Efter att ha diskuterat detta ämne med några vänner finner jag ingen annan lösning än att slänga ut frågan till en bredare publik för att om möjligt få ett korrekt svar. Frågan lyder: varför säger konduktören (eller är det lokföraren?) alltid "nästa stopp Whateverberga vilket också är tågets slutstation"? Om jag åker från Stockholm till Uppsala så struntar jag blankt i om Uppsala är slutstation eller ej, det gör föga skillnad för min resa. Det lär vara tämligen ovanligt att folk resonerar i stil med "Jasså, Uppsala var inte slutstation, då ska jag baske mig ta och åka lite till!" Inte hör man talas om något liknande när man åker buss eller flyg? "Nästa stopp Mallorca vilket också är planets slutdestination"


Finns det människor som bara sätter sig på tåget för att okynnesåka tills de når en slutstation, utan något egentligt mål? Finns det de som glömmer bort vilken station de ska av på? Kanske har de somnat och klamrar sig enträget fast vid hoppet att de inte sovit över sin station att en upplysning om tågets slutstation är nödvändig för att avhysa dem?

2 Comments:

  • Svaret på din fråga är mycket, mycket enkelt. Om det endast är en vanlig hållplats stannar inte tåget till så länge och har man då många koffertar och allehanda bagage med sig, så kan det vara bra att förbereda sig innan tåget stannar till på perrongen. Men är det å andra sidan ändhållplatsen så vet man att man har god tid på sig och kan lugnt luta sig tillbaka i sätet i några minuter till!

    By Anonymous Anonym, at 14 augusti, 2007 23:46  

  • Ah! Genialt! Jag är mer än nöjd med svaret, det känns skönt att kunna stryka en punkt av alla de som stör min nattsömn. Tack!

    By Blogger Neggot, at 16 augusti, 2007 10:00  

Skicka en kommentar

<< Home